AKU Tactical

Italienska AKU är en av Europas få kvarvarande genuina skomakare. AKU grundades av Galliano Bordin och har växt från att varit ett litet genuint skomakeri till att blivit ett internationellt erkänt varumärke och begrepp med kängor och skor för kräsna användare inom bergsport och militär verksamhet. AKU-kängor sitter idag på fötterna hos specialenheter i Europa, Asien och USA. I det stora perspektivet har varierande AKU-modeller valts till bl.a; Danska-, Brittiska- och Schweiziska Armén.

Flera av AKU´s modeller har utvecklats för specifika enheter med specifika behov. PILGRIM (UK Special Forces) är ett exempel på detta, SPIDER (US Navy Seals) är ett annat.

Varumärket AKU omfattas av ett genuint kvalitetstänk, omfattande historia och kompetens inom skomakarkonsten. Ett litet plus i kanten för AKU är deras breda fina läst som ger god komfort även under långa pass i kängor.

För Svensk Militär har vi ett anpassat sortiment av kängor som utifrån vår erfarenhet fyller behovet hos de allra flesta enheter, operatörer och uppdragsprofiler.

Skovård

Storleksguide AKU