Svensk distribution

Cold Skills etablerat kontakt med TAIGA i slutet på 1990-talet, inom ramen för tidigare yrkeutövning, och med strävan att förse opertörer med funktionella och taktiskt anpassade uniformssystem. Tvivlarna var många både bland branschfolk och systemets tänkta utnyttjare.

Men historien har bevisat motsatsen och nu har allt mer slutanvändare runt om i världen försetts meduniformsystem för alla tänkbara klimat och väder! Nu säljs även Taigas sortiment under varumärket Torraka, i Nordamerika.

3M Peltor levererar materielsystem som skyddar våra viktiga sinnen som syn och hörsel. Utöver skyddsutrustning har 3M stort utbud av sjukvårdsutrustning och sjukvårdsmateriel. Vi har förärats med möjligheten att distribuera 3M Peltor militära och polisiära produkter och systemlösningar här i Sverige. 

Medlemmar i alla organisationer letar och utvecklar de viktigaste detaljerna på sin utrusting för att lösa sina uppdrag. Dessa viktiga detaljer kan eller kommer att påverka slutresultatet och är därför de Mission Critical.

Vi har några genemsamma projekt med Mission Critical Design som kommer att höja patruller och opertörers förmåga avseende mobilitet och överlevnad.

Riktigt bra smak, högt energivärde, lättvikt, med 100 % naturliga ingridienser och med upp till 8 års hållbarhetstidGrundaren av Tactical Foodpack har själv en bakgrund inom SOF och har därmed mycket stor förståelse för operatörer som måste bära sin utrustning. Inget onödigt skit i dygnsrationerna, tack!

215 Gear är en partner vi utnyttjar när det kommer till våra burna operatörsprodukter. Vissa produkter har s.k. HEROs säkrats, det hjälper till att förhindra risker med statisk elektricitet vid hantering av fältarbetsmateriel (tänk på att sprängkapslar fungerar i / runt helikoptrar eller längs elektrifierde järnvägar etc.)

Chefen Chris med sina medarbetare är otroligt kvalitésmedvetna och besitter otroligt stor kompetens avseende klättring, sjukvårds- & veterinärstjänst. CTOMS 2ndLine utnyttjas bland Skandinaviska SOF och prioriterade polisenheter. 

CrossFire (AUST) P / L är ett familjeägt företag baserat i New South Wales - Braidwood. Även om de är lokaliserade en timmes bilresa från den stora staden Canberra når deras verksamhet världen över. Crossfire har försett Australiensiska förband med ryggsäckar i över 30 års tid.

Lindnerhof grundades 2006 av före detta tyska KSK medlem och producerar högkvalitativa, funktionella och modulär utrustning för taktiska uppdrag.

Cammenga tillverkar bland annat kompasser som de levererat till amerikanska krigsmaket sedan tidigt 1990-tal.
Vi är enda distributör av Cammenga i Scandinavien.

Under längre tid har Javelin / Spartan Precision Equipment använt våra kläder för deras fälttest. Bra utrustning gillar både Spartan och Vi. Därför erbjuder vi deras benstöd m.m. till försäljning här i Sverige.

Övriga varumärken

Vi lagerhåller materiel som godkänts av Försvarsmakten.

Pannlampor.

Merionoullsunderkläder och mellanskikt i ylle.

Utvalda kompasser med grader och 6400 mils.

Chest Seal, hemostater - trauma produkter.

Medecinsk trauma utrustning för omhändertagande vid skadeplats.

Grundarana till företaget har gedigen bakgrund från SOF UK avseende trauma sjukvård.

Kängor & vinterkängor samt tillbehör till dessa.

Arbetskläder med med mycket god kvalité samt lösningar som faller operatörer i smaken.

NFM har producerat vår design på Delta Bag, Sleipner och Överlevnadsfodral.

Brännarsystem som bland annat används i våra köksystem.

Utvalda delar av 5.11 Tacticals prisvärda sortiment.

Knivar - Made in Lappland, Sweden

Rödpunktssikten och tillbehör.

Världens bästa kärl och vindskyddssystem.

Kängor för öken, djungel och skandinaviska barmarksförhållanden.

Överlevnadsutrustning som signalspeglar & visselpipor.

Yxor och timringstillbehör av hög kvalité.

Brännskadeförband

I vårt sortiment finner ni Fjellpulkens militära varianter av pulkor och tillbehör.

Utvalda expeditionstält med tillbehör.

Skandinavisk distribution på släpbårar m.m.

Sjukvårdsprodukter som täcker immobilisering, hemostater, chest seal m.m.

Stanley

Termosar, kylbags, m.m